Skip to content

Kratki nasveti za močan imunski sistem

Da v Primusu postavljamo gibanje na prvo mesto, že veste. 🙂 Če je kdo kdaj hote ali nehote izkusil, da se dlje časa ni mogel premikati oz. aktivno gibati, ve, da je to obupna situacija.

V zadnjem času, ko je skrb za zdravje postala še večja “obremenitev”, tudi sam nenehno raziskujem vplive na svoje zdravje, da bi se uspešno zoperstavil stresu in boleznim, predvsem tisti, zdaj najbolj popularni.

Na spletu je nemalo idej, nasvetov in predlogov, veliko tega nasprotujočih si. Naslednji zapis je moj prispevek, da bi vse prebrano in izkušeno strnil v kar najmanj alinej, kot so to super (in na dolgo) storili pri Examine (vir), priporočam v branje.

Kako do močnega imunskega sistema?

 • Gibanje in sonce – čimveč na svežem zraku in soncu! Ko to ni možno, pa v Primusu 🙂
 • Spanec – za odrasle 7-9 ur na noč. Kar je manj ogroža oz. slabi delovanje imunskega sistema. Super dnevni dodatek = meditacija!

  Na fotografiji zgoraj primer meditacije po kosilu 🙂

 • Prehrana – raznovrstna, neprocesirana, uravnotežena in predvsem v zmernih količinah. Prekomerna telesna teža je VELIK dejavnik tveganja.
  • Prehranski dodatki so večinoma nepotrebni, v veliki meri neučinkoviti, lahko tudi škodljivi, ali vsaj časo- in finančno potratni.

   Vaša hrana naj bo preprosta in bogata z:

   • vitamini A, C, D, E,
   • B vitamini,
   • železom, selenom in cinkom.
  • Starejši ljudje in tisti, ki imajo imunski sistem zaradi posebnih okoliščin (nočne izmene, dolgotrajno težaško delo, bolezni, poškodbe ipd) oslabljen, lahko razmišljajo o dodatkih cinka, ter vitaminov C, D, E, vendar naj se o tem posvetujejo s strokovnjaki.

Kje v prehrani se nahajajo omenjene snovi zelo lepo prikaže spletna stran Prehrana.si – primer za Cink >>

——

In nenazadnje – dobrodošli v Primusu – ne skrivamo, da si želimo večjega obiska naših vadb v tem času, da se okrepi tudi naš poslovni imunski sistem 🙂 Prostih mest še veliko …

Poskrbljeno je za higieno, kakovostne in zabavne vadbe, druženje in motivacijo. V primeru slabega počutja ali sum na “korono” ostanite doma do izboljšanja.

Imejte lep večer, dan, teden …

Primož in ekipa Primus.

Back To Top