Skip to content

KINEZIOLOŠKA VADBA / KINEZIOTERAPIJA
NOVO V PRIMUSU

Kineziološke obravnave z magistrico kineziologije Manco Smolič!

Kinezioterapija je terapija, ki kot glavno sredstvo zdravljenja uporablja različne vaje oz. vadbene tehnike. Z znanjem anatomije, fiziologije in biomehanike lahko pri posameznikih izboljšamo osnovne gibalne vzorce. Ustrezno izbrane vaje vplivajo na izboljšanje moči, vzdržljivosti, koordinacije, propriocepcije ter ugodno vplivajo na splošno boljše počutje.

 

KOMU SO NAMENJENE KINEZIOLOŠKE VADBE?

1) ŠPORTNE POŠKODBE

Kineziološka vadba je priporočljiva za vse, ki že imate diagnosticirane športne poškodbe in si želite uspešne rehabilitacije.

Priporoča se tudi posameznikom, ki imajo že predvideno operativno zdravljenje poškodbe. Z ustreznimi vajami telo optimalno pripravimo na poseg, tako je rehabilitacija lažja in bolj uspešna.

Po operacijskem posegu akutno fazo rehabilitacije opravite s pomočjo fizioterapevtov. Ko ponovno vzpostavite osnovne gibalne funkcije pa se priporoča kinezioterapija. Z metodičnim stopnjevanjem obremenitve kineziolog poskrbi, da se posameznik vrne v stanje pred poškodbo oz. ga še izboljša. Ob tem pa poskrbi tudi za odpravljanje gibalnih asimetrij in vzrokov nastanka poškodbe.

 

2) KOREKCIJA TELESNE DRŽE IN ODPRAVA BOLEČIN V HRBTU

Če se srečujete s specifičnimi ali nespecifičnimi bolečinami v ledvenem, prsnem ali vratnem delu hrbtenice je kineziološka vadba priporočljiva za vas. Z izbiro varnih vaj vplivamo na moč hrbtnih mišic in globokih trebušnih mišic. Poskrbimo pa tudi za ustrezno razbremenitev in posameznike naučimo kako pravilne gibalne vzorce prenesti v njihov vsakdan.

 

3) KRONIČNE BOLEZNI

Primerna je za vse, ki imate kronično bolezen in vam je svetovana vadba pod strokovnim nadzorom. Vadba dokazano vpliva na izboljšanje srčno-žilnega, dihalnega in mišično-skeletnega sistema. Zaradi pozitivnih učinkov ustrezno prilagojene vadbe lahko vplivamo na bolj kakovostno življenje s kroničnimi boleznimi (povišan krvni tlak, sladkorna bolezen, osteoporoza, debelost, bolezni ledvic, depresija …).

Manca Smolič, magistrica kineziologije
Manca Smolič, magistrica kineziologije

Kinezioterapije izvaja:

Manca Smolič, kineziologinja v vadbenem centru Primus.

“Po naravi sem energična in optimistična. Zelo me veseli delo v kineziološki stroki in delo z ljudmi. S športom sem povezana že od otroštva, saj sem deset let sm aktivno tekmovala v modernih tekmovalnih plesih. Študirala sem kineziologijo na Fakulteti za šport, kjer sem pridobila specialna znanja na področju gibanja in rehabilitacije poškodb v športu. Leta 2017 sem diplomirala in se vpisala  na magistrski študij kinezioterapije, kjer sem leta 2021 tudi magistrirala.”

POTEK OBRAVNAVE

1) UVODNI POSVET + prva obravnava

Posvet (v našem vadbenem centru) s kineziologom glede trenutnega stanja in želja (ciljev, namenov) za bližnjo prihodnost.

Po pogovoru se opravi pregled gibalnih vzorcev in oceno začetnega stanja, na podlagi česar kineziolog pripravi program vadbe, ki je optimalen za posameznika. Izbere ustrezne vaje za razbremenitev in obremenitev mišic, ter program ustrezno prilagodi glede na stanje, želje in cilje posameznika. Program izvajata občasno ali redno (glejte Cenik).

2) REDNE VADBE

Izbor paketa rednih vadb pod nadzorom kineziologa in sledenje navodilom za izvajanje vaj doma, oz. izvajanje pravilnih gibov v vsakdanjem življenju. Vse napotke, navodila, priporočila, nasvete in vzpodbude dobite v vsakem paketu 🙂

Pričakujete lahko strokoven pristop in prijeten ambient v katerem se boste dobro počutili.

Z redno vadbo boste odpravili mišične asimetrije in izboljšali telesno držo, mišično moč, srčno-žilno zmogljivost ter izboljšali gibljivost.  

 

Kakšna je razlika med osebnim trenerstvom in kineziološko obravnavo “ena na ena”?

Razlika med osebnim trenerstvom in kineziološko vadbo je v usmerjenosti vadbenega procesa. Osebno trenerstvo je namenjeno sicer zdravim posameznikom brez večjih omejitev, ki si želijo izboljšati gibalne vzorce, vzdržljivost ali oblikovati postavo. 

Kineziološka obravnava pa je namenjena posameznikom, ki imajo zaradi že diagnosticiranih poškodb določene omejitve v gibanju. Vadba je terapevtska; to pomeni da je s specialnimi znanji kinezioterapije usmerjena v dosego optimalnega gibanja in življenja brez bolečin.

Posamezniki, ki imajo predvideno ortopedsko operacijo se lahko s kineziološko vadbo nanjo dobro pripravijo in tako pozitivno vplivajo na hitrejšo rehabilitacijo po operaciji. 

Kineziološka vadba je prav tako uspešna po operaciji, ko s pomočjo fizioterapije že opravite prvo fazo rehabilitacije, nato s kinezioterapijo vrnete oz. še nadgradite vaše gibalne sposobnosti.

Cenik

Uvodni posvet (pogovor in analiza trenutne situacije ter o vaših željah) + uvodna vadba s kineziologinjo (individualna obravnava vadečega, gibalni vzorci, meritve, načrtovanje vaj…)

= 75,00 € / osebo, 60-90 minut

 

Nadaljnje obravnave / vadbe (60 minut):

  • Posamezne obravnave (1-2x mesečno) = 60,00 €
  • Paket 5 obravnav = 255,00 € (=51,00 € / obravnavo)
  • Paket 10 obravnav = 480,00 € (=48,00 € / obravnavo)

Vse obravnave se lahko izvedejo tudi online (ista cena) ali na vašem domu (10% dražje).


Plačilo uredite na recepcija vadbenega centra (kartice, gotovina), preko TRR ali na PayPal. 

Podatki >>

Cenik velja od 1. 11. 2022 do preklica oz. spremembe. Vse cene vsebujejo DDV.

NAROČANJE:

Pokličite (PON-ČET med 10.00 in 18.00 in PET med 10.00 in 14.00) ali pišite za svoj uvodni termin:

NAROČANJE:

Pokličite (PON-ČET med 10.00 in 18.00 in PET med 10.00 in 14.00) ali pišite za svoj uvodni termin:

Back To Top