Skip to content

Zelena trgovina, za ekološki dom

Ko govorimo o zdravem načinu življenja in skrbi zase, je toliko področij, na katera moramo biti pozorni. Včasih se vse skupaj zdi težko, že skoraj pretežko. Našim babicam se ni bilo treba bati neekološke zelenjave ali oblačil, prepojenih s strupi, ki bi prispela s Kitajske. Vse ima svoje pluse in minuse, zagotovo. A človek, ki s pravilno hrano in gibanjem skrbi za svoje zdravje, mu je najverjetneje mar še za kaj več. Zato vam danes predstavljamo Zeleno trgovino, eno naših najljubših trgovin pri nas, ki ponuja izključno certificirane ekološke in Fair Trade izdelke.

 

Če se oblačimo v oblačila, prepojena s strupenimi kemikalijami; spimo na slabih žimnicah in se brišemo z brisačami, iz katerih ni nikoli moč dokončno sprati vseh sredstev, uporabljenih v procesu pridelave, delamo škodo tako sebi kot planetu. Vsekakor je za večino nas skoraj nemogoč zalogaj, da bi kar naenkrat vse tkanine v stanovanju zamenjali z ekološkimi, neoporečnimi. Pa vendar se da, korak za korakom spreminjati (nakupovalne) navade. Ko naslednjič potrebujete novo brisačo ali kuhinjsko krpo, se spomnite na Zeleno trgovino, preden vas odnese k trgovcu, za katerim stoji še ena brezbrižna korporacija.

Zelena trgovina pod vodstvom Sandre je prikupna trgovinica, najdete pa jo v Hali A, v ljubljanskem BTCju. So edini ponudniki in hkrati proizvajalci slovenskih eko ležišč za spanje, narejenih iz 100% naravnega lateksa in ekološkega bombaža. Ponujajo pa tudi širok spekter eko izdelkov za dom, eko oblačil, obutve in kozmetike. 80% vseh izdelkov je tudi Fair Trade, saj Sandra, kot sama pravi, verjame, da je to edina prava izbira, s katero nikogar v verigi od surovine do končnega izdelka ne izkoriščamo. Menimo, da je to zelo dostojna in moralno vzvišena odločitev, ki jo vsekakor podpiramo.

 

Tudi »Primus družina« uporablja brisače, kuhinjske krpe inn posteljnino iz Zelene trgovine, zato lahko govorimo iz lastne izkušnje. Izdelki so zelo kakovostni in dejansko trpežni, imajo dolgo življenjsko dobo. Misel na to, da posodo brišeš s krpo iz ekološkega lana, pa je nadvse prijetna.

 

Eko spalnica

Začnimo v spalnici, kjer počnemo najpomembnejše stvari v življenju – spimo, se crkljamo, beremo, počivamo. Verjetno je to prvi prostor, ki bi si zaslužil ekološko usmeritev. V Zeleni trgovini najdete vse za eko spalnico: ležišča, posteljna dna, nadvložke za posteljo, vzglavnike, deke, odeje in pododeje, ter posteljnino. V programu so na voljo tudi izdelki za eko otroško sobo, kjer poleg izdelkov za spalnico najdete še prilagojena ležišča in pralne ekološke plenice.

 

Eko kuhinja

Kuhinjske krpe so naslednja težavna tkanina, s katero imamo dnevno ogromno stika, sploh, če posodo pomivamo in brišemo ročno; loščimo pribor; in v krpe zavijamo sveže pečen domač kruh. V vseh teh primerih namreč vse snovi iz krpe prenesemo direktno na jedilni pribor, hrano in v telo. Zato je še toliko pomembneje, da so kuhinjske krpe, pogrinjki in prti iz ekološko neoporečnih materialov, brez nepotrebnih kemikalij. V programu eko kuhinje Zelene trgovine najdete lesene sklede, kuhinjske krpe, predpasnike, eterična olja, keramiko in druge kuhinjske pripomočke oziroma servis.

 

Eko kopalnica

Koža absorbira vse delce, ki so dovolj majhni, da lahko prodrejo skoznjo. Zato je izbira ekoloških brisač zagotovo pametna izbira in odločitev. Med ponudbo eko kopalnice najdete brisače, krpe, manjše preproge, kopalne plašče, deke, vreče za perilo in toaletni papir iz bambusa.

 

Sandra Klemenc, simpatična lastnica trgovine

Sandra, ki je lastnica in obraz Zelene trgovine obenem, je prijetna ženska z veliko vizijo. Vabljeni, da spremljate njene Facebook objave na strani Zelene trgovine, saj vam bo preverjeno polepšala dan s svojimi prigodami in odličnim smislom za humor. Več o Zeleni trgovini najdete na njihovi spletni strani:

www.zelenatrgovina.si

 

Back To Top