skip to Main Content
051-696-303 info@primus-vadbe.si

Zbrani nasveti preteklega meseca (marec 2021)

Zanimiv in pester marec je mimo :) Zakorakali smo v aprilski “lockdown” in še toliko bolj poudarjamo pomen gibanja in zdrave prehrane ter koristnih navad.

Naslednje objave na PRIMUS Instagramu in Facebooku so še posebej zaznamovale pretekli mesec. Ne spreglejte naših nasvetov v obliki zgodb (stories) in objav (posts) na omenjenih družbenih omrežjih tudi v prihodnje!

  • Se tudi sami sprašujete kaj in kdaj jesti pred bolj intenzivno vadbo oz. treningom? Iz izkušenj priporočamo, da z obilnejšim obrokom zaključite vsaj 2 uri pred aktivnostjo, da hrana oz. proces presnove ne obremeni telo do te mere, da še nima dovolj energije za samo aktivnost, saj se večinoma ukvarja z razgradnjo zaužitih snovi. V kolikor prehitro začnemo z gibanjem, zmotimo proces “prebavljanja” hrane, pa tudi sama vadba ni tako učinkovita. Večkrat se pojavijo tudi spahovanje, napihnjenost, utrujenost …

 

  • Si želite shujšati in zato vpeljete več gibanja? To je vsekakor super, vseeno pa velja, da nikakor ne morete trenirati toliko (ali pa je le to zelo težko in celo nesmiselno), kot lahko pojeste. Zato je ključno vodilo, da v kolikor vaša teža raste (in vzrok ni določeno bolezensko stanje), da je bolje zmanjšati obroke oz. količino hrane zaužite čez dan. Načrtovanega gibanja naj bo med 3 in 6 ur tedensko, sicer pa tudi med delovnikom poskrbite, da večkrat vstanete, hodite oz. prekinete sedeče delo z neko aktivnostjo (namig: stopnice!!) :)

 

  • Pridno telovadite in ste v dilemi kaj jesti po njem? Vsekakor živila, ki zagotavljajo optimalno regeneracijo, dovolj tekočine (zelo pomembno) ter NUJNO tudi počitek oz. spanec (kar ciljajte med 7-9 ur na noč). Tudi krajši počitki sredi dneva so super :)

 

  • Kako sploh začeti s telovadbo in zdravim prehranjevanjem? Predstavljamo 7 zlatih nasvetov!

 

Vabljeni v našo družbo (kakopak takrat, ko smo/bomo spet “odprti”):

Do takrat pa vabimo “le” na ONLINE VADBE:

  • JOGA, ponedeljki 19.45 – 20.45
  • PILATES, srede 19.15 – 20.15
  • JOGALATES, nedelje 19.30 – 20.30

 

Lepe velikonočne praznike želimo!

Back To Top