Skip to content

Preprosti, zdravi in okusni… Primus PIŠKOTI :)

Se sprašujete, če takšna kombinacija res obstaja? OBSTAJA! 🙂

Tea (vaditeljica HIIT v Primus centru) je v duhu veselega decembra spekla piškote, ki so poželi kar nekaj pohval in zanimanja. Recept delimo z vami, saj so piškotki res enostavni za pripravo in ne vsebujejo veliko sladkorja.

Za pripravo potrebuješ:

  • 2 zreli banani
  • cca 100g fino mletih ovsenih kosmičev
  • 2-3 žlice pravega kakava

Piškoti so zaradi banan sladki in sočni, zato potrebe po dodatnem sladkorju ni. Če si bolj sladkosnede narave, dodaj še žlico medu.

Maso lahko pripraviš na dva načina:

  1. Sestavine daš v blender, dokler masa ni gladka, a mora biti precej gosta. V kolikor je masa preredka, dodaš več ovsenih kosmičev,
  2. ali pa jih pripraviš ročno, tako da najprej z vilico zmečkaš banani, dokler nista skoraj utekočinjeni :)))) nato dodaš ovsene kosmiče in kakav. Zmes bo na ta način bolj groba in gostejša, vendar po okusu enako dobra.

Ko končaš s pripravo mase segreješ pečico na 180°C. Med čakanjem, da se pečica segreje, narediš 40 počepov in nekaj razteznih vaj :))), nato pripraviš pekač. Najlažje je, če na pekač damo peki papir in ga na tenko premažemo z oljem (meni osebno je najbolj všeč s kokosovim).

Z vilico ali žlico zajameš maso in oblikuješ piškotke na pekaču.

 

Preden damo piškote v pečico, se lahko odločimo o morebitnem “toppingu” ali dodatkih. Meni osebno so piškoti najboljši, če jih posujem z mešanico semen (lanena, ovsena, bučna in sončnična). Odlična je tudi kombinacija z oreščki (naribani mandlji, mleti lešniki, mleti indijski oreščki…).

Piškote pečemo pri 180°C 16-20 minut, odvisno od velikosti piškotov. Innnnn… to je to. Dober tek 🙂

 

Back To Top