Skip to content

Prehlad, nahod, boleče grlo?

Nikar se ne bojte, rešitev je tu!

No, ne tako hitro 🙂 Kot veste, vsako bolezensko stanje traja nekaj časa, zato je najbolje, če je počitek (spanec, mir, enostavna opravila) na prvem mestu. Včasih je bolje kakšno vadbo / trening izpustiti, kot se prisiliti v intenzivno gibanje, da se čas bolezni in okrevanja ne podaljšata.

Spodnji recept lahko dobrodejno vpliva na naše počutje v jesenskih ali zimskih dneh, če zaradi prehlada kašljamo, imamo zamašen nos ali nas peče v grlu:

  • 1l vode
  • 3 za palec velike koščke ingverja, sesekljane na čimbolj drobno,
  • sok 3 limon,
  • 4-6 žlic medu (oz. po okusu),
  • pol žličke cimeta, nekateri imajo radi tudi 1/4 žličke kurkume. Presodite po lastnem okusu.

V 1l vrele vode vmešate sesekljane koščke ingverja, vrete približno 10 minut, odstavite. Po 15 minutah, ko se malo ohladi, dodajte sok limon in med. Čez dan lahko večkrat pogrejete, kjer se c-vitamin limon po vsej verjetnosti ne ohrani več, a pekoč občutek v napitku še vedno dobro vpliva na grlo, glas in pomaga pri okrevanju od prehlada.

Pomaga tudi propolis s sladkorjem ali medom.

Pijete lahko večkrat dnevno. Pojejte dovolj sadja in zelenjave ter kakovostnih beljakovin. Užijte sončne žarke, kadar so, gibajte se čimveč na svežem zraku. Če vsemu temu dodamo še nasmešek, je dobro počutje že skoraj tu 🙂

Če pa boste vadbe, katere obiskujete, zaradi bolezni zamudili, si hitro izberite termin(e) za nadomeščanje.

 

Back To Top