skip to Main Content
051-696-303 info@primus-vadbe.si

Predstavljamo proteinski sladoled, Double R

Predstavljamo Proteinski Sladoled, Double R

Sladoled, sladica, ki jo imamo najbrž vsi radi! V Ljubljani smo znani po res dobrih sladoledih, a morda se mu pogosto odrečete, ker nočete zaužiti preveč sladkorja. V Primus vadbenem centru smo vas jeseni spoznali z drugačnim sladoledom, tokrat pa vam ga še podrobneje predstavljamo.

 

Double R je slovenska blagovna znamka proteinskega sladoleda. Ima kar nekaj pozitivnih posebnosti, zagotovo pa gre izpostaviti, da je izdelek od začetka do konca narejen v Sloveniji. Ne gre zgolj za slovensko blagovno znamko, temveč je tudi sladoled po natančni recepturi narejen pri nas. Hudo, kajne? To je že prava redkost!

 

Pa tudi sicer se Double R lahko pohvali s formulo sladoleda, ki so jo ustvarili prav za ljudi, ki ne želijo zaužiti preveč sladkorja, kalorij in si namesto običajne sladice raje privoščijo tako, ki bo njihovo telo oskrbela s hranili. Double R sladoled ima visoko vsebnost beljakovin, kar 16g na en lonček! Je brez soje, narejen z izključno visoko kakovostnimi beljakovinami iz sirotke; sladkan z naravnimi sladili in na voljo v treh okusih.

 

Izbira naravnih sladil namesto trsnega sladkorja

Pri razvijanju Double R sladoleda so razmišljali, kako ustvariti okusen sladoled, ki pa ne bi imel prevelike vsebnosti ogljikovih hidratov in sladil. Tako so se odločili za 2 naravni sladili, eritritol in kislitol.

 

Eritritol ima glikemični indeks 0 in je naravno sladilo skoraj brez karolij! To sladilo se pridobiva z naravnim postopkom fermentacije, zagotavlja pa med 70 in 80 % sladkosti, če ga primerjamo z običajnim belim sladkorjem. Torej je sladkega okusa, vendar ne dviga sladkorja v krvi in je odlično nadomestilo za običajen sladkor. Brez skrbi, ni pridelan sintetično, temveč naravno, saj je prisoten tudi v sadju in fermentiranih izdelkih.

 

Drugo naravno sladilo uporabljeno v mešanici Double R sladoledov pa je ksilitol. Pridobiva se iz lubja breze in je tudi naravno prisoten v sadju, zelenjavi ter gobah. Po okusu je enako sladek kot običajen sladkor, vendar ima 2x manj kalorij in glikemični indeks 7. Odlična novica za vas in vaše otroke je tudi dejstvo, da je ksilitol edino naravno sladilo, ki ne povzroča zobne gnilobe, saj ga kvasovke in bakterije v ustih ne morejo uporabiti kot hrano za svojo rast. Edino opozorilo pri ksilitolu in izdelkih iz njega je, da je lahko zelo nevaren za pse. Torej Double R sladoleda nikar ne ponujajte psom! Ti ga namreč ne presnavljajo, tako kot ga presnavljamo ljudje in pri psih že majhne količine lahko vodijo do odpovedi jeter. Naj vas to dejstvo ne zavede, saj včasih menimo, da kar je dobro za nas, je dobro tudi za pse. Tudi čokolada (oziroma kakav) je za pse lahko usodna, pa je za ljudi kakav prav blagodejen. Ksilitol je torej za človeka odličen nadomestek sladkorja, le psu ga ne ponujajte.

 

Trije okusi & zanimiva dejstva

Slastni, manj kalorični in bogati z beljakovinami – to so Double R sladoledi. Na voljo so vam v treh okusih – čokolada, vanilja in jagoda. Čokoladni sladoled je res intenzivno čokoladen; v vaniljevem je dodatek sirupa prave vanilje, jagodni pa je obogaten s sirupom jagode. V vseh najdete tudi rožičevo moko, ki je priljubljena sestavina zdrave kuhinje.

 

Zanimiv je tudi pristop k reševanju težav z intoleranco na laktozo. Kot verjetno veste, imamo odrasli ljudje veliko manj encimov za presnavljanje laktoze kot dojenčki. To je čisto naraven cikel odraščanja in spreminjanja mikrobiote (črevesne flore). Pri marsikom pa se pokažejo blažje ali resnejše oblike intolerance oziroma nezmožnosti prebavljanja laktoze. Double R sladoledu je dodan tolerase-L, prebavni encim, ki pomaga pri presnavljanju laktoze. To pomeni, da se s sladoledom lahko »pregrešijo« tudi tisti ljudje, ki imajo rahlo intoleranco na laktozo. V vsakem primeru boste morali presoditi sami, kako resna je vaša intoleranca.

 

Prodajna mesta & več informacij

Double R sladoled lahko kupite na več prodajnih mestih po Sloveniji. V veleprodaji ni na voljo, saj gre za butično proizvodnjo. Več informacij o Double R sladoledu in prodajnih mestih najdete na spletni strani:

www.doubler-icecream.com

 

Back To Top