skip to Main Content
051-696-303 info@primus-vadbe.si

Želite pridobiti dodatno orodje s katerim lahko proaktivno prevzamete skrb in odgovornost za svoje zdravje in vitalnost? Bi radi zvedeli kako lahko že z majhnimi in preprostimi koraki bistveno vplivate na telesne procese? Spoznajte metodo, ki vam lahko spremeni način razmišljanja in življenjski stil.

Vabljeni na delavnico Tummo dihalne tehnike z mag. Brigito Langerholc!

Mag. Brigita Langerholc je bivša vrhunska športnica, olimpijka, Bloudkova nagrajenka, univ. diplom. ekonomistka na University of Southern California, ZDA in mag.  Menedžmenta neprof. organizacij na Fakulteti za družbene vede. Svojo poklicno pot je začela na Olimpijskem komiteju Slovenije in v Atletskem klubu Radovljica, že nekaj časa pa deluje na samostojni poti s predavanji po podjetjih in vodenju Atletskega kluba Naklo.

V svoji 18-letni športni karieri je imela privilegij in čast, da je lahko sodelovala z najboljšimi strokovnjaki na svojih področjih, kot so Marjan Ogorevc (terapevt naravnega zdravljenja), Kim Vincent (hipnoterapevtka, NLP mojstrica), Ole in Marjana Bloch (motivacijska trenerja), Zdenko Domančič (bioenergetik), Jose Silva ESP Metoda in drugi. Vsa ta znanja, podprta z lastnimi izkušnjami, sedaj predaja zaposlenim v podjetjih in različnih izobraževalnih ustanovah po Sloveniji, predvsem pri vodenju in izvajanju športnih vadb, aktivnih delovnih odmorov, korporativnem wellnesu in joge.

 

“METODA, KI MI JE SPREMENILA ŽIVLJENJE IN ME VSAK DAN ZNOVA PRIPRAVI NA LEPOTE IN NOVE IZZIVE” – Brigita Langerholc

Čeprav se zdi, da je dihanje nekaj povsem samoumevnega, devet od desetih odraslih ne diha pravilno, je za Cosmpolitan povedala klinična psihologinja Belisa Vranich. “Večina odraslih  diha le plitvo, zato zrak pride le v zgornji del pljuč. Naše telo za takšno dihanje ni zasnovano, zato se počuti ogroženo, količina stresnih hormonov v njem naraste, srce začne biti hitreje, krvni tlak se poviša, imunski sistem je okrnjen.”

 

Kako lahko to pri sebi spremenimo?

DIHANJE

Ena od odličnih motivacijsko/energetskih tehnik, ki prinaša TAKOJŠEN, pa tudi dolgotrajni učinek, je Tummo Dihalna tehnika. Naučili se bomo dihanja, ki izhaja iz budističnega učenja Tummo kar pomeni notranji ogenj. Ob pravilni izvedbi te dihalne vaje lahko dostopamo oziroma vplivamo na endokrini sistem, ki nadzira hormone, s čimer direktno vplivamo na počutje. S pravilnim dihanjem tudi dejansko spremenimo svoje notranje biokemično okolje. Koristi te dihalne tehnike so večplastne in neverjetne.

Temeljijo na dokazanih in merljivih rezultatih, ki jih boste lahko tudi sami izmerili. Tako boste lahko sami sebi dokazali, da ste na pravi poti do ohranjanja zdravja in vitalnosti.

Tummo dihalna tehnika izhaja iz učenja Wima Hofa, zgodovinsko pa od tibetanskih menihov in je utemeljena z najsodobnejšimi znanstvenimi odkritji.

 

Kaj se dogaja pri tej dihalni tehniki (več o tem na delavnici)?

Ob globokem dihanju se v telesu začne kopičiti kisik – tudi do 3x več, kot v običajnih okoliščinah, izloča pa se ogljikov dioksid, katerega koncentracija v telesu posledično močno pade.

Ob zadrževanju diha se telo alkalizira (naraste pH krvi), zakisanost pa zmanjšuje. Celice preplavimo s kisikom, ki proizvede 90% naše energije. Samo 10% je dobimo preko hrane in vode, tako, da je jasna pomembnost kisika v našem življenju.

Nekatere koristi tovrstnega dihanja:

 • večja odpornost na stres,
 • boljše psihofizične oziroma športne sposobnosti: 10-20% boljša zmogljivost,
 • avtomatično bolj zavestno in globoko dihamo (več kisika v celicah),
 • večja umirjenost, kreativnost, sproščenost, zadovoljstvo, več idej,
 • razbremeni se telo, srčni utrip se zmanjša,
 • boljša prekrvavljenost telesa,
 • okrepitev kardiovaskularnega sistema
 • ustvarjanje kisika »na zalogo«,
 • zmanjšanje ali izničenje stresa oziroma strahu,
 • hitrejše okrevanje in regeneracija telesa,
 • zmanjšanje vnetij,
 • povečana življenjska moč in vitalnost,
 • lažje gibanje in posledično lahko tudi izguba odvečne telesne maščobe,

 

Namen delavnice je, da postanete samostojni pri izvajanju Tummo dihalne tehnike. Na koncu boste dobili potrebne smernice in orodja, da boste osnove tehnike lahko preizkusili doma. 

Pri Tummo dihalni tehniki boste pridobili energije za izvažat, ne boste potrebovali več jutranje kave, da se zbudite. In kako dobesedno v trenutku izboljšati športne dosežke.

 

Lokacija:

Kdaj:

 • Sobota, 23. november 2019, 09.00 – 11.30 (cca 2 uri + pol ure za vprašanja in klepet)

Cena:

 • 50,00 € za zgodnje prijave in plačila do 15. 11. 2019
 • 60,00 € za prijave in plačila med 16. 11. in 22. 11. 2019
 • Plačilo uredite s plačilom na podatke Brigite Langerholc (plačila prosim ne opravljajte s podatki Primus vadbenega centra):
  • Brigita Langerholc Žager s.p., Strahinj 149, 4202 Naklo
   TRR: SI56 6100 0001 2464 653
   Namen: Delavnica Tummo PRIMUS
   Sklic: datum plačila (npr: 2019-11-15) (leto-mesec-dan)
   Po plačilu prejmete račun.

Cena že vključuje DDV.

Prijave in dodatne informacije:

 • info@primus-vadbe.si
 • v prijavi navedite imena, priimke in GSM številke udeležencev, na katero ste dosegljivi za poslani opomnik nekaj dni prej ali pomembnejše informacije (npr. ob spremembi termina, odpovedi ali kaj drugega, nujnega).

Pridržujemo si pravico, da v primeru premajhnega št. udeležencev (min: 6) odpovemo srečanje, že vplačane zneske pa vrnemo na vaš račun. V primeru zapolnjenosti skupine odpremo nov / dodaten termin.

 

S seboj prinesite blazino in manjši vzglavnik, vodo. Potrebujete še štoparico na telefonu ali uro s sekundnim merjenjem. Oblačila naj bodo lahkotna. Pred delavnico ni priporočljivo obilno obedovati, ne pridite pa lačni.

Tehnika ni primerna za bolnike z diagnozo epilepsije in nosečnice.

Tummo dihalna tehnika

po Wim Hof metodi

Lokacija:

Kdaj:

 • Sobota, 23. november 2019, 09.00 – 11.30 (cca 2 uri + pol ure za vprašanja in klepet)

Obvezne prijave (navedite ime, priimek, e-naslov, mobi):

Cenik:

 • 50,00 € za prijave in plačila do vključno 15. 11. 2019
 • 60,00 € za prijave in plačila med 16. 11. in 22. 22. 2019

 

 • Plačilo uredite s plačilom na podatke Brigite Langerholc (plačila prosim ne opravljajte s podatki Primus vadbenega centra).
  • Brigita Langerholc Žager s.p., Strahinj 149, 4202 Naklo
   TRR: SI56 6100 0001 2464 653
   Namen: Delavnica Tummo PRIMUS
   Sklic: datum plačila (npr: 2019-11-15) (leto-mesec-dan)
   Po plačilu prejmete račun.
Back To Top