Skip to content

*NOVO* KINEZIOLOŠKE OBRAVNAVE

V našem vadbenem centru PRIMUS je čas za novo poglavje. Uvajamo kineziološke obravnave za vse tiste, ki potrebujejo najbolj individualen pristop pri gibanju z namenom odprave določene težave, bolečine, v primerih pred ali po operacijah, pri določenih bolezenskih stanjih.

NE ZDRAVIMO BOLEZNI, ampak z gibanjem poskrbimo, da se osebe z določeno težavo (bolezenskim stanjem, poškodbo …) preko gibanja krepijo in s tem odpravijo določene težave ali delujejo kot preventiva.

🤷KAJ JE KINEZIOLOGIJA?🤷‍♀️

Kineziologija ni veda o kitajščini, pa tudi nima veze s kinom ali s psi 😊 Je seveda veda o gibanju in izhaja iz besede kinesis, ki po latinsko pomeni gibanje.

Kineziologija združuje anatomijo, fiziologijo, biomehaniko, psihologijo in sociologijo. Tako celostno obravnava človeka in njegovo gibanje. Preučuje vzroke in posledice gibalnih vzorcev in kot glavno sredstvo/terapijo uporablja GIBANJE. Od tu prihaja tudi izraz kinezioterapija, ki dobesedno pomeni terapija z gibanjem.

🟢 Komu je namenjena? 🟢

Terapija z gibanjem-kinezioterapija je v širšem pomenu namenjena prav vsem, saj ima gibanje mnogo pozitivnih učinkov. Verjetno ste se že kdaj zelo dobro počutili po vadbi – če ne drugega, ker jo je bilo konec? 😊
V ožjem pomenu kinezioterapije pa je namenjena ljudem, ki se srečujejo s kroničnimi bolečinami in športnimi poškodbami, ki jih ovirajo pri vsakodnevnih dejavnostih.

Kinezioterapija je zelo priporočljiva tudi kot »post-rehab« in »pre-rehab«, kar pomeni, da z ustreznimi vajami in pravilno odmerjeno intenzivnostjo pripomore h boljši pripravi na operacijo (»pre-rehab«) in prav tako izboljša stanje po operaciji in opravljeni fizioterapevtski obravnavi.

Primerna je za vse, ki imate kakšno kronično bolezen in vam je svetovana vadba pod strokovnim nadzorom.

VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVE (REZERVACIJA TERMINA) >>

🟢Kako poteka? 🟢

  1. Posvet (v našem vadbenem centru) s kineziologom glede trenutnega stanja in želja (ciljev, namenov) za bližnjo prihodnost.
  2. Izbor paketa rednih vadb pod nadzorom kineziologa in sledenje navodilom za izvajanje vaj doma, oz. izvajanje pravilnih gibov v vsakdanjem življenju.
  3. Uživanje v življenju brez bolečin 😊

Kineziološke obravnave vodi Manca Smolič, magistrica kineziologije, učiteljica smučanja, teka na smučeh in plavanja. V našem vadbenem centru Primus skrbi za osebna trenerstva, vodi majhne skupine individualiziranih skupinskih treningov (IST), kineziološko vadbo po poškodbah ter preventivno vadbo.

Podrobnosti, rezervacija termina in cenik >>

Back To Top