skip to Main Content
051-696-303 info@primus-vadbe.si

Kokosova voda za vrhunsko rehidracijo

Kokosova Voda Za Vrhunsko Rehidracijo

Ste se kdaj spraševali, kateri napitek je prava izbira za rehidracijo po treningu? Odgovor je preprost in naraven – kokosova voda! Kokos je res vsestranski oreh in vsi izdelki, narejeni iz njega, so pravi zaklad koristnih snovi.

 

Kokosova voda pa je še posebej specifična. Ima zelo nizko vsebnost kalorij in naravno prisotnih sladkorjev, vsebuje pa beljakovine, cink, magnezij, železo, kalcij in vitamin C in B. Kokosova voda je naravni izotonik, po svoji sestavi pa je enaka kot medceličnina, zaradi česar jo celice takoj sprejmejo in posrkajo. Od tod tudi močan čistilni učinek – po steklenički kokosove vode se bo mehur kar hitro oglasil in dal vedeti, da je čas za obisk stranišča.

Elektroliti oziroma minerali so tisti, ki uravnavajo količino vode v telesu. Med daljšimi in intenzivnimi napori jih lahko izgubimo zares veliko. Poznate občutek, ko se po maratonu, dolgem obisku savne, res napornem treningu ali obupni poletni vročini kar ne morete odžejati? Dejstvo je, da je takrat telo že precej dehidrirano in da se razmerje elektrolitov podira. V takih situacijah dejansko ni pametno piti zgolj navadne vode, saj lahko spere iz vašega telesa še tistih nekaj elektrolitov, ki jih je ostalo. Pomembno je, da pravilno rehidrirate svoje telo, in eden od najbolj naravnih in zdravih načinov, kako to storiti, je s kokosovo vodo.

 

Seveda pa tudi pri kokosovi vodi velja, da vsak izdelek ni kakovosten. Preden se odpravite na lov za kokosovo vodo, preverite nekaj dejstev: sestavine (naj bo zgolj kokosova voda, brez dodanih sladkorjev itd); prisotnost konzervansov (kokosova voda jih ne potrebuje, če je pravilno pasterizirana); izdelava (ali gre za svežo kokosovo vodo ali za koncentrat, razredčen z vodo).

Kokosova voda nima nezaželenih stranskih učinkov, zagotovo pa veliko pozitivnih. Če ste športno aktivni, je priporočljivo, da jo pijete po vsaki telesni aktivnosti. Tudi sicer je bolje, da vse sokove in gazirane pijače zamenjate s kokosovo vodo – telo vam bo hvaležno!

 

Zakaj smo izmed vseh ponudnikov izbrali prav RiRi kokosovo vodo?

  • Kokosi so ročno obrani in pakirani na plantaži, zgolj nekaj ur po obiranju
  • Kokosovo vodo pridobivajo iz 5 mesečnih kokosovih orehov – v tej starosti razvijejo največ hranilnih snovi
  • RiRi je zgolj 100% sveža kokosova voda (ni narejena iz koncentratov)
  • Je brez konzervansov, dodatkov in dodanega sladkorja
  • Pakirana je v stekleni embalaži, zaradi česar se ne navzame snovi iz plastike

 

Več o RiRi kokosovi vodi najdete na uradni slovenski FB strani:

www.facebook.com/RiRiSlovenija/

 

 

Back To Top