Skip to content

HIIT v naravi: 8 pogostih vprašanj in pomislekov (ter odgovorov)

Spodaj vam navajamo odgovore na vaša najpogostejša vprašanja, ki jih zastavljate glede treningov v naravi, ki potekajo od 11. maja do 22. junija 2018.

Če na kakšno vprašanje (še) nismo odgovorili, nam ga hitro posredujete na naš e-naslov ali pokličite 041-876-588 (Primož Kastelic).

Sicer pa, psst, brez skrbi, vse bo v redu! 🙂

 

 1. Kako sploh poteka trening? 🙂 Kje v Mostecu telovadimo?

  Dobimo se vsak petek najkasneje ob 17.55 pri Gostilni v Mostecu, kjer vam trener na kratko obrazloži trening za tisti dan.

  Začnemo z lahkotnim ogrevalnim 10 minutnim tekom z osnovnimi vajami atletske abecede (kot so hopsanje, poskoki, različni koraki, “striženje”, “zametavanje”, ipd). Trener vas nato popelje do vznožja nekega klanca, kjer naredimo 10 minutno aktivacijo sklepov oz. mišic. Sledi glavni del, ki je sicer različen iz treninga v trening, ampak vsebuje podobne elemente: kratke a hitre oz. eksplozivne šprinte, poskoke, menjave smeri oz. gibanje v več ravninah (naprej, nazaj, levo desno, rotacije). Vključujemo vaje za ravnotežje (izvajanje določenih vaj na eno nogi ali roki oz. bočno), moč (odrive, dvige, potiske, vlečenje, prenašanje). Plazimo se navzgor, navzdol, levo in desno kot kuščarji in pritegnemo zanimive poglede mimoidočih 😊

  Uporabljamo naravne ovire kot so korenine, podrta debla, klance, grmovje, kamne, potoke, komarje 😊 in ljudi. V Mostecu je super Trim steza, ki ponuja razne lesene in jeklene naprave, pa tiste iz vrvi (plezanje).

  Vsak trening poskušamo ubrati različno pot (Mostec je prepleten s potmi) in na njej različne vaje.

  Trenerji poskrbimo, da celotni trening opravimo skupaj v skupini; če je kdaj kdo zaradi svoje dobre (ali slabše) kondicije na neki poti ali pri vajah oz. nalogah hitrejši (ali počasnejši) od drugih, se vedno počakamo, počivamo in se pripravljamo na naslednje naloge.

  Na koncu treninga opravimo še ohlajanje z raznimi razteznimi vajami oz. vajami za mobilnost in stabilnost. Se sprehodimo do izhodišča in se, v kolikor se ne zaklepetamo in gremo na pijačo, poslovimo do naslednjega snidenja. 😊

 

 1. Kaj storimo v primeru dežja?

  Vsak petek prijavljenim na treninge nekaj ur pred začetkom javimo, če je prišlo do spremembe lokacije zaradi slabega vremena ali možnost neviht v popoldansko-večernem času. V tem primeru se trening izvede bodisi v Primus vadbenem centru (Vič/Murgle) bodisi na travniku za njem (in se v primeru nenadnega dežja hitro smukne v dvorano). Če ste v dvomih, pokličite na 041-876-588 (Primož Kastelic) za točno lokacijo.

 

 1. A moram imeti kaj kondicije, če želim biti na treningih?

  Namen treningov je, da se kondicija in moč pridobivata. Vsak bo imel svoje izhodišče pripravljenosti in vsak bo dal »vse od sebe«. Se ne primerjamo in ne tekmujemo. Trudite se in napredek bo opazen! Pa brez skrbi, nikogar ne bomo pozabili, delujemo kot ekipa! 😊

 

 1. Kaj storiti v primeru poškodb, bolezni, nosečnost ali obdobja do 4 mesece po porodu?

  Treningi v teh primerih niso primerni. Če ste v dvomih, sporočite svoje »stanje« (info@primus-vadbe.si), če menite, da je karkoli, kar vas lahko ovira pri treningih in bomo skupaj ugotovili, če je varno trenirati.

 

 1. Kako pridem do Mosteca, kje parkiram?

  Na npr. Google maps poglejte opis lokacije, spodaj prilagamo tudi zemljevid z oznakami, kje lahko pakirate. Ko enkrat zavijete z glavne ulica na makadam proti središču Mosteca (kjer so otroška igrala in gostilna), lahko parkirate kjerkoli vzdolž te ceste, čeprav je najbolje parkirati čisto na začetku.

 

 1. Kaj potrebujem s seboj in kje pustim osebne predmete?

  S seboj vzemite le najnujnejše (primerno obutev in oblačila, flaško vode, osebne predmete kot so ključi, denar(nica), telefon). Vse osebne predmete bomo dali v en ruzak, ki ga nosi oz. čuva trener in je ves čas vam na očeh. 😊

 

 1. A je potrebno biti točen? 😊

  To je res pomembno. Zbor je NAJKASNEJE ob 17.55 (raje 17.45 zaradi kakšne gneče na cesti) pri gostilni v Mostecu. V primeru zamude sicer napišite SMS, vedite pa, da je signal v tem delu zelo slab in večkrat ne deluje povezava. Če pridete z zamudo, ni garancije, da se bomo našli. V tem primeru napišite SMS in začnite tekati po okoliških klancih, pa nas morda najdete 😊 (ampak res, bodite točni!)

 

 1. Koliko pred treningom naj jem in koliko naj pijem?

  Fino je, da je zadnji večji obrok najmanj 2 uri pred treningom (torej ob 16h). Če nazadnje jeste okoli 13-14h, si lahko kakšno uro pred treningom privoščite kakšno sladko ali suho sadje, oreščke, kalorične energetske ploščice in podobno. Pijte po malem 2 uri pred treningom, tako da skupno popijete cca 7 dcl vode ali izotoničnega napitka. Podrobnosti si preberite tule >>

 

Zemljevid oz. opis poti / parkirišča Mostec:

Back To Top