skip to Main Content
051-696-303 info@primus-vadbe.si

Ekološki naravni deodorant, odlična alternativa

Ekološki Naravni Deodorant, Odlična Alternativa

Že zelo dolgo se govori o škodljivosti “klasičnih” deodorantov, ki jih najdete na policah trgovin. Nekateri uporabniki nimajo nobenih vidnih težav, drugi mnoge. Izbira deodoranta je zelo intimna odločitev in brez njega skorajda “ne moremo živeti”.

Tokrat vam želimo približati resnico – da narava ponuja vse, kar potrebujete za dober deodorant. In brez skrbi, ne boste oddajali neprijetnih vonjav, niti ne boste trpeli za kakšnimi kožnimi odzivi.

Klasični deodoranti lahko povzročijo ogromno škode

Ena izmed lastnih izkušenj je precej boleča in neprijetna:

“Ob uporabi klasičnih deodorantov s potisnim plinom sem po vsakem britju pazduhe kar jokala od bolečine, tako me je pekla koža. Moja pazduha je bila vedno pordela in nekajkrat letno sem dobila kožne izpuščaje in vnete žleze. Vnete žleze zelo bolijo, obenem so tudi moteče, saj se vneta žleza spremeni v bunkico, ki jo ves čas čutiš. Kar dolgo je trajalo, da sem si popravila stanje kože pod pazduho. Šele ob redni uporabi zgolj naravnih deodorantov in vsakodnevni negi kože z gelom aloe vere se je stanje umirilo. Zato nikoli več ne grem nazaj na klasične deodorante. Pri uporabi naravnih deodorantov nimam nobenega vonja in z lahkoto sem cel dan po opravkih in treningih, pa ne smrdim.”

Takole pravi ena izmed naših udeleženk.

Verjamemo, da morda sami nimate tovrstnih težav, a to še ne pomeni, da so kemikalije, prisotne v klasičnih deodorantih dobre za vas. Če želite pod drobnogled vzeti posamezne sestavine vašega deodoranta, vam predlagamo, da o vsaki posamezni sestavini preberete kakšno študijo. Zdi se nam, da bo po 15 minutah prebiranja vaš deodorant romal v smetnjak!

 

Naravni deodoranti, njihova sestava in zakaj delujejo?

Saj poznate tisti rek, da “za vsako tegobo rož’ca raste“, kajne? Tudi za zdrave pazduhe brez neprijetnega vonja jih raste kar nekaj. Naravni deodoranti so običajno v obliki kreme, oziroma so oljnati, mazljivi.

Njihove glavne sestavine so:

  • soda bikarbona in koruzni škrob (kombinacija, ki preprečuje neprijeten vonj in vpija vlago)
  • Kokosovo maslo (nahrani kožo, ne draži kože in poskrbi za mazljivo teksturo deodoranta)
  • Eterična olja (nekatera imajo antiseptično delovanje; deodorantu dodajo prijeten vonj)

Vidite, kako preprosto je? Nekaj sestavin, ki jih imate v resnici že v kuhinji, poskrbi tudi za zdravje vaših pazduh. Nekaj kapljic pravilne mešanice eteričnih olj pa je ključnih za dober naravni deodorant. Eterična olja imajo različne učinkovine in načine delovanja. Nekatera pomirjajo, druga poživljajo, spet tretja imajo antiseptično delovanje, kar je za deodorant zelo dobrodošlo. Nekaterih eteričnih olj pa sploh ne smete nanašati na nežno kožo, saj lahko povrožijo alergijski odziv (recimo cimet zna biti problematičen).

Kateri naravni deodorant izbrati?

Mi smo se tokrat odločili za naravni deodorant iz ekoliških sestavin, ki ga ročno izdeluje Hiška zelišč. Gre za kakovosten slovenski izdelek, ki tudi prijetno diši. Hiška zelišč je nekaj deodorantov tudi priskrbela za vas, udeležence naših vadb. Tisti, ki ste ga prejeli kot darilo, zaenkrat poročate o samih pozitivnih izkušnjah. Če si želite preizkušenega naravnega deodoranta, najdete svojega na www.hiskazelisc.com

Kako pravilno uporabljati naravni deodorant?

Uporaba naravnega deodoranta je enostavna. Vseeno pa si velja zapomniti nekaj splošnih napotkov.

Prvič – nanašanje

Ker je deodorant v posodici, si ga boste na podpazduho nanesli s prsti. Poskrbite, da boste Imeli čiste roke in si na konice prstov nanesite malce deodoranta, razmažite med rokama in deodorant nežno vmasirajte na kožo podpazduhe.

Drugič – oblačila

Predlagamo vam, da si deodorant nanesete kakšno minuto preden si nadenete sveža oblačila. Počakajte, da se deodorant vpije v kožo, sicer vam na oblačilih lahko pusti masten madež. Ko pa je deodorant enkrat suh in vpit v kožo (kakšna minuta, največ dve), madežev na oblačilih ne bo puščal.

Tretjič – britje

Svetujemo vam, da deodoranta na kožo ne nanašate takoj po britju. Soda bikarbona lahko namreč malce razdraži kožo, ki ste jo z britjem ranili oziroma poškodovali (kar z britjem podpazduhe vedno naredite). Počakajte 15 minut, da se koža po britju umiri, nato pa lahko Naneste deodorant.

 

Še več naravnih, ekoloških, ročno izdelanih slovenskih izdelkov najdete v spletni trgovini Hiška zelišč. V Primus vadbenem centru poskrbimo za močno telo, svojo kožo pa razvajajte z ekološko kozmetiko.

www.hiskazelisc.com

 

Back To Top