Skip to content

Domača lekarna za naravno nego kože

V Primus vadbenem centru prisegamo na celosten, zdrav življenjski slog. Zato se tudi trudimo najti čim bolj relevantne, zaupanja vredne ponudnike različnih izdelkov. Vemo, da nam zaupate, zato vam predajamo čim boljše informacije, dalje pa se odločite sami. Tokrat smo pod drobnogled vzeli nego kože.

Koža je največji organ. Prekriva celo telo in je kot naša “lupina”. Ker je prepustna, se skoznjo potimo, a proces se dogaja tudi v obratni smeri. To pomeni, da vse, kar nanesemo na kožo, delno vnesemo tudi v telo. Manjši delci preparatov, ki jih nanašamo na kožo (mila, Kreme, ličila, …) preidejo skozi kožo in v krvni obtok.

Ko enkrat razumete, da res veliko snovi iz recimo krem preide v kri, boste tudi razumeli, kako zelo je pomembno, kaj nanašate na kožo.

Včasih je veljal pregovor:

“kar je dobro za znotraj, je dobro tudi za zunaj”.

Logično, kajne? Hrana, ki vam koristi, bo najverjetneje koristila tudi vaši koži. Zato pa je toliko receptov za naravne, doma pripravljene maske za obraz, pilinge, kremice in še in še.

A pri večini kozmetike na policah trgovin je zgodba popolnoma drugačna. Si upate pojesti svojo kremo? Verjetno ne. Že res, da so določeni procesi predelave osnovnih surovin nujno potrebni, iz več razlogov. Recimo za dobro vpojnost krem, daljši obstojnost ličil, pravilno teksturo, daljši rok trajanja, … A to še ne pomeni, da mora biti v proizvodnjo in predelavo kozmetike vključenih toliko neprimernih snovi. Snovi, ki jih v hrani (vsaj tisti, ekološko pridelani) ne boste nikoli našli.

Nekatere posledice uporabe “običajne, umetne” kozmetike so že znane. Veliko jih je še skritih in jih bomo izkušali prav mi, ki se že od rane mladosti mažemo z neprimerno kozmetiko. A tokrat ne bomo izpostavljali statistik in raziskav. Verjamemo, da jih boste našli, če vas zanimajo.

Raje preidimo k prijetnejši temi, naravni kozmetiki. Tudi te je že kar nekaj na tržišču. In da ne boste mislili, da ima naravna, ekološka kozmetika veliko omejitev – sploh ne! Njen razvoj je v zadnjem desetletju zelo napredoval, zato je naravna kozmetika enako, če ne še bolj prilagojena posameznemu uporabniku.

Čar navarne kozmetike je ravno v tem, da je narejena iz samih dobrih sestavin, ki vaši koži in telesu ne delajo škode. Vseeno morate najti tisti pravi izdelek, ki vam ustreza, tako kot pri konvencionalni kozmetiki. Poslušajte svojo kožo in preizkušajte.

Naravna olja in masla za telo

Tokrat smo raziskali naravno kozmetiko Hiške zelišč. Predvsem so nas zanimala olja in masla za telo. Bliža se namreč zima, ki jo marsikdo pozna tudi po suhi in razdraženi koži. Skrivnost naravnih olj je v tem da gre dejansko za 100% hladno stiskana olja. Nič primesi, nič dodatkov, nič konzervansov.

Kako pravilno uporabljati olje za telo?

Če ste že kdaj preizkušali olja, ste morda ugotovili, da so vam še bolj izsušila kožo. Kako je to mogoče, ko pa so mastna? Če olje nanesete na suho kožo, le to zamaši pore in koži ne pusti dihati. Tako se koža dejansko še bolj izsuši. Zato je zelo pomembno, da olja uporabljate pravilno. Takoj po prhanju, preden se obrišete z brisačo in je koža še mokra, na dlani nanesite nekaj olja in ga med dlanmi pogrejte. Potem ga nanesite in vtrite v kožo. Ker se bosta voda od prhanja in olje pomešala, bo nastala emulzija, ki bo koži pustila dihati in obenem olju omogočala, da se v kožo dobro vpije.

 

Kako izbrati pravilno olje glede na tip kože?

Spodaj si lahko ogledate nekaj izmed olj, ki jih ponuja Hiška zelišč, in njihove učinke na kožo. Večino izmed teh olj lahko nanesete tudi na lase ali jih celo uživate, saj so jedilna! Tako veste, kako zelo naravna je res kozmetika! Vso linijo naravne kozmetike Hiške zelišč pa najdete na www.hiskazelisc.com

  • ARGANOVO OLJE: gladi gubice in obrazne linije, bogato z vitaminom E, vlaži kožo, globinsko obnavlja, naraven antioksidant
  • BOREČEVO OLJE: za suho, razpokano kožo in glajenje gubic, visoka vsebnost esencialnih maščobnih kislin
  • JOJOBINO OLJE: zelo vlažilno olje, primerno za nego zrele in problematične kože, kože ne masti
  • MANDLJEVO OLJE: univerzalna nega kože, primeren tudi za dojenčke, koži vrača mehkobo in sijaj
  • OLJE GROZDNIH PEŠK: neguje in vlaži kožo, ščiti pred izsuševanjem, zelo hitra vpojnost, primeren za nego kože po britju
  • OREHOVO OLJE: naravna pomoč pri topljenju telesne maščobe in celulita, čistilne lastnosti, izdatna nega kože
  • ŠIPKOVO OLJE: izdatna nega kože, primerno za mastno in problematično kožo, koži vrača prožnost in zdrav sijaj
  • SVETLINOVO OLJE: za nego suhe in razpokane kože, vsebuje veliko esencialnih maščobnih kislin
  • OLJE PŠENIČNIH KALČKOV: gladi gubice, primerno za nego nežne kože okoli oči, izdatna nega kože

Posebna, zeliščna olja in mešanice z eteričnimi olji

Zgoraj smo omenili nekaj olj, ki predstavljajo samostojne produkte in tudi osnovo za nadaljnja dišeča ustvarjanja. Hiška zelišč ponuja še kar nekaj olj za telo, ki spadajo v nabor zeliščnih olj in mešanic z eteričnimi olji. Ta so pametno zmešana in pripravljena za točno določen namen – nego strij, nego kože po sončenju, masažo bolečih sklepov, nego zelo suhe kože in tako dalje. Vabljeni, da raziščete ponudbo in sami odkrijete, kaj vam ustreza.

Želimo vam dišečo jesen.

 

Še več naravnih, ekoloških, ročno izdelanih slovenskih izdelkov najdete v spletni trgovini Hiška zelišč. V Primus vadbenem centru poskrbimo za močno telo, svojo kožo pa razvajajte z ekološko kozmetiko.

www.hiskazelisc.com

 

Back To Top